Potrivit Secret Blog un fost angajat Motoarele de cautare, Andre Weyher, a ales sa rupa tacerea si sa spuna cum vede Motoarele de cautare strategiile SEO actuale dar si ce s-a schimbat in ultimele luni. Nu se intampla ca in fiecare noapte sa auzi pe cineva plecand de la Motoarele de cautare si pe care nu il cheama Matt Cutts sa vorbeasca despre strategii promovare site si optimizare site. Profilul lui Andre Weyher de LinkedIn mentioneaza locurile ocupate la Motoarele de cautare in decursul timpului. In interviul acordat acesta el fi de ajutor webmasterii sa inteleaga cat de cat cum vede Motoarele de cautare o serie strategii si tactici Optimizare seo. Inainte ca articolul sa apara aceia plecand de la la Motoarele de cautare nu au vrut sa comenteze insa dupa aparitie, oficialii motorului de cautare au sustinut ca Andre Weyher nu a ocupat la Motoarele de cautare pozitiile din LinkedIn. Weyher a explicat ca fiecare persoana plecand de la ’search quality team’ acopera o anumita ‘piata’. Despre Link Building, Andre Weyher sustine ca toata lumea a stiut ca Penguin a vizat link-urile dar nimeni nu a crezut ca impactul asupra website-urilor o sa fie destul de de mare.

”In acesta etapa Motoarele de cautare, doar un webmaster fara minte ar putea sa se mai bazeze pe aceleasi practici pe care le folosea impreuna cu succes in acest moment 8 luni”, a spus Andre Weyher. Cand vorbeste de etapa, Weyher se refera la Penguin care a fost updatat la sfarsitul lui Aprilie. Motoarele de cautare a estimat ca o sa afecteze trei la suta dintre rezultatele cautarilor. Apoi au mai fost 2 modificari la Penguin, la sfarsitul lui May si inceputul lui Octombrie. ”Sa luam Page Rank ca exemplu; in trecut cand obtineai link plecand de la oricare website impreuna cu PR mare era mereu folositor insa in acest moment conteaza mai mult tema site-lui, relevanta. Acesta este noul PageRank”, a spus Weyher. Despre inscrierea in directoare, fostul angajat Motoarele de cautare afirma este o metoda inca buna doar cand acele directoare sunt de nisa, bun buna, moderate.

Provenienta backlink-urilor conteaza destul de mult, Weyher afirma ca este deosebit cum arata locul din care se indreapta. Cand este doar o pagina in care sunt ‘atarnate’ mai multe link-uri sau cand exista prea multe link-uri impreuna cu anchor text identic s-ar putea sa fie probleme. In incheiere, Weyher a dat un sfat “Incearca sa construiesti un website ca si cum Optimizare seo nu ar realizeaza parte din planul tau” de optimizare site

YouTube nu este doar un website un poti sa asculti muzica si sa vezi clipuri amuzante.
Poate fi al doilea mare motor de cautare din lume care te poate fi de ajutor la optimizarea Optimizare seo. In acest tutorial o sa iti scriu concret si noi da un exemplu despre cum poti realiza trafic si beneficii pentru website-ul tau utilizand YouTube.
Clipurile de la YouTube apar tot mai mult la rezultatele cautarilor din Motoarele de cautare astfel un singur clip incarcat ti-ar putea fi de ajutor destul de mult in privinta traficului. Cum asta? Simplu. Sub clip ai oportunitatea sa iti pui o serie date si sa pui si link-ul site-ului sau blogului pe care vrei sa-l promovezi.
Impreuna cu siguranta o parte dintre aceia interesati de videoclip vor accesa si link-ul pus de tine. Am promis un exemplu real asa ca poti sa-l citesti in continuare. Deschide Motoarele de cautare si cauta ‘enter sandman’ este o piesa plecand de la Metallica.
Nu ai cum sa o retazi pentru ca este pe primul spatiu. Negresit la cele dintai rezultate cand cauti ceva mai cunoscut apare Wiki, situatia s-a schimbat. Intra pe YouTube si vei vea ca persoana care a uploadat clipul si-a pus si link-ul blogului. Clipul are mai mult de 62 de milioane de vizualizari. Socoteste in acest moment ce trafic a avut acel blog cand cel putin 3 la suta dintre aceia care au vazut clipul au intrat si pe blogul respectiv. Suna exact? Ce ai tu de facut? Sa zicem ca ai un website in care prezinti tipuri de de camioane. Uploadeaza – sau il poti realizeaza in aceste locuri – un clip impreuna cu tot felul de camioane si pune asa cum trebuie cuvantul cheie. Filmuletul sa se numeasca de ex. Cele mai frumoase camioane, Tiparuri de camioane, Camioane performante. E doar un exemplu dar ai prins faza. Nu uita sa iti pui link-ul catre website-ul pe care vrei sa-l promovezi. Linkul il poti pune pe toate site-urile de socializare. Impreuna cu cat are mai multe vizionari impreuna cu destul de are mai multe sanse de a urca si in motorul de cautare Motoarele de cautare.

La fel de importanta precum promovarea si optimizare site in sistemele social media, este si promovarea Optimizare seo (Search Engine Optimisation). La ora actuala, motorul de cautare Search engine, fiind cel mai utilizat motor de cautare de catre utilizatorii online din Romania, distractie un rol extrem de deosebit in generarea de trafic targetat, ajuntand viitori clienti sa ajunga intr-o maniera extrem de simpla, la serviciile sau produsele cautate. Poate fi extrem de deosebit sa tinem cont de toti factorii care influenteaza clasificarea in topul de cautare Search engine, astfel reusind sa transformati vizitele potentialilor clienti din website-ul dumneavoastra in profit.

Modificarile radicale din cadrul algoritmului de cautare (Penguin & Panda) ne garanteaza faptul ca noul fel de clasificare in topul de cautare Search engine se realizeaza nivelul de efort depus si calitatea acestuia in procesul de optimizare si promovare a unui serviciu de realizare website web.

Advertisements